Center for Kræft & Sundhed København
Center for Kræft & Sundhed København
Københavns Kommune
Nørre Allé 45
2200 København N
Tlf / 8220 5800
Københavns Kommune
Kræftrådgivningen i København er beliggende i centret
Tlf / 8220 5805
Kræftens Bekæmpelse

29.04.2015

Nyt forskningsprojekt om prostatakræft og fodbold

Forskere fra Rigshospitalet igangsætter nu FC Prostata Community forsøget. Det er et lodtrækningsforsøg for mænd med prostatakræft, som undersøger, om deltagelse i klubfodbold kan øge livskvaliteten, forbedre muskelmassen og styrke knoglerne. Desuden undersøges det hvordan idrætsklubben fungerer som miljø for at fremme sundheden.

Fire klubber indgår i projektet

Foreløbigt indgår fire fodboldklubber i Aarhus og København i projektet og tilbyder træning, der er tilpasset mændenes situation. Projektet er opstået på baggrund af et tidligere forsøg for mænd med prostatakræft i anti-hormonbehandling. Resultaterne viste, at mændene forbedrede deres muskelmasse ved at spille fodbold. Projektet er forankret på Universitetshospitalernes Center for Sundhedsfaglig Forskning i samarbejde med Rigshospitalet, Frederiksberg Hospital, Herlev Hospital og Aarhus Universitetshospital samt lokale fodboldklubber under DBU.

FC Prostata

Læs mere om projektet på FC Prostatas hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig.

Tilbage til nyhedsoversigt