Center for Kræft & Sundhed København
Center for Kræft & Sundhed København
Københavns Kommune
Nørre Allé 45
2200 København N
Tlf / 8220 5800
Københavns Kommune
Kræftrådgivningen i København er beliggende i centret
Tlf / 8220 5805
Kræftens Bekæmpelse

“Når jeg kører hjem fra træning i centret, så er det ligesom om, at jeg føler, at det går dobbelt så stærkt, selvom jeg kører i det samme gear, uanset om der er medvind eller modvind. – Det er ikke løgn.”

En kræftpatient i sit livs form

Kurt Pedersen har ved en operation fået fjernet et stykke af lungen, men er i bedre form end nogensinde. Lungekræft fik ham til at starte i et rehabiliteringsforløb i Center for Kræft & Sundhed København på Nørre Allé, og nu kan han ikke undvære træningen.

Kurt Pedersen blev opereret for lungekræft en onsdag formiddag. Samme aften satte han sig op på en kondicykel.

”Der stod en kondicykel på gangen uden for min hospitalsstue, så den lånte jeg da. Man skal jo ikke sidde og hænge med mulen,” siger den 78-årige pensionist og tidligere offset-trykker og faglærer, der ikke ville lade sig slå ud af en kræftdiagnose.

En plet på lungen

Kurt Pedersens historie begynder i december 2011, hvor det blev sværere og sværere for ham at gå op ad trapper.

”Jeg opdagede, at jeg havde kræft ved, at jeg begyndte at hoste ret så meget, og så havde jeg lidt problemer med at gå op af trapper. Jeg blev meget forpustet, og ligesådan når jeg kørte på cykel og det kunne jeg ikke rigtig forstå, for jeg har altid kørt meget på cykel. Så blev jeg sendt til røntgen af min egen læge, og så gik det meget stærkt. Det viste sig, at der var en lille sort plet på den venstre side af lungen." Den sorte plet var en kræftknude.

Kurt Pedersen blev undersøgt på Bispebjerg Hospital og indkaldt til operation på Rigshospitalet. Han skulle have fjernet den del af lungen, der var kræft i.

”Jeg ved det lyder mærkeligt, men jeg var ikke nedtrykt, jeg var ikke noget som helst – det var mere min familie, der var bekymret.” siger Kurt Pedersen.

I bedre form end nogensinde

Kurt deltager i et forskningsprojekt på centret, der handler om, hvor hurtigt man kan komme i gang med fysisk træning efter en operation.

”Der var en kvindelig læge der spurgte mig, om jeg ville deltage i det projekt – og det sagde jeg prompte ja til. Det har krævet, at jeg to gange om ugen, og det glæder jeg mig til, virkelig, skal komme herud på centret og træne i 1½ time."

Når jeg kører hjem fra centret så er det ligesom om, at jeg føler, at det går dobbelt så stærkt, selvom jeg kører i det samme gear, uanset om der er medvind eller modvind. – Det er ikke løgn.”

For Kurt Pedersen er slet ikke tvivl om effekten af egen træning og hjælpen fra Center for Kræft & Sundhed København.
”Det har gjort underværker! Jeg kan overhovedet ikke mærke, at jeg har fået taget et stykke af lungen og er i bedre form, end jeg har været længe”, siger han.