Center for Kræft & Sundhed København
Center for Kræft & Sundhed København
Københavns Kommune
Nørre Allé 45
2200 København N
Tlf / 8220 5800
Københavns Kommune
Kræftrådgivningen i København er beliggende i centret
Tlf / 8220 5805
Kræftens Bekæmpelse

Mindfulness og stresshåndtering – Et kursus for pårørende og patienter

Livet som kræftpatient og som pårørende opleves af de fleste som både stressende og angstfyldt. De mange belastninger, som ofte følger, når man har kræft tæt inde på livet, kan gøre det vanskeligt at være nærværende, både i forhold til ens omgivelser og i det daglige liv.

Erfaringerne viser, at træning i mindfulness og stresshåndtering kan reducere psykiske og fysiske gener og styrke nærværet. Ved at lære teknikkerne i mindfulness får I sammen redskaber til at få større ro og tilfredshed i hverdagen. Mindfulness kan på dansk oversættes med tilstedeværelse i nuet.

Forudsætning for deltagelse

Kurset er for pårørende sammen med kræftpatienten, som er tilknyttet et rehabiliteringsforløb i Center for Kræft og Sundhed København. Ved at deltage på samme kursus får I mulighed for at støtte hinanden i forhold til at lære teknikkerne og praktisere videre hjemme.
Du har dog mulighed for at deltage alene, hvis du er pårørende til en kræftpatient, som har bopæl i Københavns Kommune, og vedkommende med kræft ikke har mulighed for at benytte sig af vores tilbud.

Da udbyttet af kurset er tæt forbundet med deltagelse i hele kursusforløbet, er det vigtigt, at hver enkelt deltager er indstillet på dette.

Pårørende kan være ægtefælle/partner, barn over 18 år, forælder, nabo eller ven.

Her fortæller Lis om sine erfaringer med at deltage på kurset:

Kursusforløb

Kurset afholdes på følgende dage:
torsdage d. 14. september, 21. september, 28. september, 12. oktober og 19. oktober samt
onsdag d. 25. oktober.

Alle dage i tidsrummet kl. 17.00 – 19.30.

Undervisere

Psykologerne Gitte Bowman Bak og Camilla Hartvig Nielsen.

Sted

Her i centret.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig her

I bliver kontaktet af underviserne inden kursets start.

OBS: Dette kursus er del af et projekt i Center for Kræft og Sundhed, der er målrettet pårørende. Det er derfor ikke muligt at deltage som patient alene. Patienter, der ønsker mindfulness alene, henvises til Kræftens Bekæmpelses tilbud om mindfulness, der også foregår her i huset.