Center for Kræft & Sundhed København
Center for Kræft & Sundhed København
Københavns Kommune
Nørre Allé 45
2200 København N
Tlf / 8220 5800
Københavns Kommune
Kræftrådgivningen i København er beliggende i centret
Tlf / 8220 5805
Kræftens Bekæmpelse

Samtaler om samliv og intimitet

Mange par oplever, at deres forhold bliver udfordret i forbindelse med en kræftsygdom. Hvis man fjerner sig fra hinanden, kan det smitte af på seksualiteten. Derfor er det nødvendigt, at I taler sammen om jeres bekymringer, følelser og forventninger til hinanden.

Konkret vejledning eller bare en snak

Oplever du, at samliv, intimitet og seksualitet påvirkes af din kræftsygdom og behandling?
Hvis du har brug for konkret vejledning eller bare en snak og gode råd, kan du blive henvist til en individuel vejledning her i centret.

For de fleste mennesker er sex og et seksuelt samliv en vigtig del af livet. Når man selv eller ens partner får kræft, træder det mange gange i baggrunden. Meget tid og mange kræfter går til behandling, og til at opretholde en hverdag med forandringer, så det kan være svært at finde overskud til sex og intimitet. Kroppen kan også ændre udseende, og det kan være svært at vende sig til forandringerne. Selvom disse problemer rammer mange, kan det være svært at tale om – Både hvis du er single eller har en fast partner. For nogle er det lettere at tale om, hvis det er en fagperson der åbner op for dette. Spørg til det, når du kommer i centret eller kontakt os på tlf: 82205800

I samarbejde med center for sundhed har vi i CKSK lavet en kort film omkring intimitet og samliv.

Se filmen her