Center for Kræft & Sundhed København
Center for Kræft & Sundhed København
Københavns Kommune
Nørre Allé 45
2200 København N
Tlf / 8220 5800
Københavns Kommune
Kræftrådgivningen i København er beliggende i centret
Tlf / 8220 5805
Kræftens Bekæmpelse

Tilmelding

Du kan melde dig til rygeafvænning gennem din kontaktperson.

Rygeafvænning

Har du overvejet et rygestop?

Mange har overvejelser om at lægge cigaretterne på hylden i forbindelse med at de får en kræftsygdom. For nogle er det en oplagt anledning til at stoppe. Andre vælger at fortsætte med at ryge, i det omfang behandlingen giver mulighed for det.

Rygning kan give en række komplikationer i forbindelse med kræftbehandlingen. Risikoen for komplikationer i forbindelse med en operation er større hos rygere end hos ikke rygere. Der ud over er der øget risiko for infektioner samt dårligere sårheling. Effekten af strålebehandling kan nedsættes, hvis man har røget kort tid før eller efter behandlingen.

Center for Kræft og Sundhed København har tilbud om en eller flere samtaler om dine overvejelser omkring rygestop. Hvis du vælger, at du gerne vil stoppe med at ryge, kan vi tilbyde en række samtaler, der kan forbedre dine forudsætninger for at et rygestop lykkes. Vi kan tilbyde både individuelle samtaler og gruppeforløb.

Hvem kan deltage

Rygeafvænning er for borgere med kræft og med bopæl i Københavns Kommune. Du skal være henvist til et rehabiliteringsforløb i centret. Pårørende er meget velkomne til at deltage.

Underviserne

Samtalerne udføres af uddannede rygestopinstruktører, der er en del af personalet i centret.

Vidste du at:

Nye undersøgelser viser, at de fleste eks-rygere oplever, at deres livskvalitet er blevet bedre, efter de er stoppet med at ryge. Desuden forbedres det generelle helbred, immunforsvaret styrkes og risikoen for en ny kræftsygdom og tilbagefald mindskes.

Du ved sikkert godt, at det også kan give mening at tale rygestop for at mindske risikoen for andre sygdomme, der kan opstå ved rygning (rygerlunger, hjerte/karsygdomme).